Автоклав за домашно консервиране СССР 18 литра
- Каталожен номер: M061389
- Код на производителя: Автоклав 18
- Изчерпана наличност!
- Тегло: 11 кг.
Автоклав за домашно консервиране СССР 18 литра е уред за консервиране на буркани или т.нар. автоклав, е предназначен за консервиране на стъклени буркани с обем от 0.5 до 1л в домашни условия.
Практически всеки жител на нашата страна има роднина на село или разполага с дом в тези райони. Всички обичат да консумират домашно приготвени компоти, кисели краставички, всякакъв вид зимнина. В магазините отсъстват натурални консерви, тъй като във фабриките се консервират с всякакъв вид консерванти и употреба на вещества за подобряване на вкуса. За това знаещите домакини с удоволствие използват автоклава за консервиране на зимнината.
Какво е това автоклав? Около 60-те години на миналия век това изобретение е заело своето място в селското стопанство. В този момент самоделния автоклав е можел да се види практически във всеки дом. Той значително ускорява процеса на консервация, при това съхранява полезните свойства и витамините в продуктите.
Преимуществото на автоклава пред други способи за консервиране:
С процеса на традиционното консервиране са запознати много. Той отнема много сили и време и му е нужен постоянен контрол.
Този метод не Ви позволява да напуснете кухнята цял ден. Но буквално всички процеси от нашия живот подлежат на автоматизация, за това всички имаме повече неща за правене, а денят има само 24 часа. Освен това да направиш в обикновени домашни условия, например пастет - не би се получило, защото за технологията на приготвянето му е нужна определена температурана обработка, която не може да се направи без специално оборудване. Много от бактериите и микроорганизмите лесно понасят 100 градусова обработка, а температурата на кипене не се вдига повече. От това лесно се прави извод, че след стандартно консервиране те остават в продукта и може да нанесат негативни последствия. Например плесените, които образуват микотоксини при недостатъчна обработка не се унищожават и могат да предизвикат отравяне. А полезните вещества, в многочосовата “баня”, не издържат и умират. А и това не е особено безопасно - кипящи тенджери, горещи буркани и капаци, които обезателно подлежат на стерилезация с вряща вода. Нищо чудно, че нашите баби не са ни пускали като малки в кухнята, докато са правели конфитюр. Преимуществата на автоклава тук са очевидни.
Техническа характеристика:
- Съкращава времето за приготвяне на консерви
- Приготвяне на натурални, безопасни консерви
- Продуктите съхраняват отлични вкусови качества, витамини и полезни вещества
- Удобен и безопасен за експлоатация
- Устойчив на корозия при работа с хранителни продукти
- Материал на изделието: Стомана 3 мм
- t° на стерилизация: 110 - 120 С°
- Работно налягане: 0,32 - 0,39 MPa
- Налягане за отваряне на клапана за предохранителя: 0,55 МРа
- Вместимост буркани 0,5 л: 21 бр
- Вместимост буркани 1 л: 10 бр
- Тегло: 11 кг
- Габарити: 300х645 мм
Добави ревю