Машина за вакуумиране камерна Caso VacuChef Slime-Line

(Уред за вакумиране на храна 350 W)
  • Каталожен номер: M048342
  • Код на производителя: CAS.1419
  • В наличност!
  • Марка: CASO
  • Тегло: 14 кг.
Оценка на клиенти:
1790.00 лв.
Цени за доставка
Връщане на стока
Описание и характеристики

Машина за вакуумиране камерна Caso VacuChef Slime-Line е подходящ за домашна употреба и професионална употреба в ресторанти и заведения за хранене. Професионална машина за вакуумиране на хранителни продукти. Опаковането на хранителни продукти в условия на вакуум, се използва с цел подобряване на организацията на работа, запазване на хранителните продукти по здравословен начин и спестяване на пари. По време на опаковане на продукти в условия на ваккум се извлича въздуха от плика или контеймера за вакуумиране. Те остават затворени, без достъп на въздух и се спира или забавя процеса на разваляне на хранителните продукти. Вакуумираните продукти могат да се съхраняват от три до пет пъти по-дълго от обикновено съхранение. Запазват се вкусът и витамините съдържащи се в храната. По този начин хранителните продукти са защитени от изсушаване, окисляване, от бактерии и плесени. Вакуумното опаковане е процес на консервиране, който се препоръчва за пресни храни и трябва да бъде придружен от съхраняване на ниски температури. Вакуумираните продукти трябва да се съхраняват в хладилник, фризер или охладител, за да се постигнат най-добри резултати за по-дълго време. Машината работи с пликове и ролки с максимална ширина до 30 см.

Основни характеристики:
  • Камерна машина за вакуумиране
  • размер на камерата: 300 x 290 x 90 мм (приблизително 8 liters)
  • Компактен дизайн, подходящ за монтаж във вграден шкаф
  • Корпус и камера: неръждаема стомана
  • Максимална ширина на плик/ролка: 30 см
  • Мощна вакуум-помпа с капацитет 72 литра / минута
  • Проследяване на налягането на дисплея
  • Прозрачен акрилен капак
  • Проследяване на активния процес на вакуумиране или запечатване на LCD-дисплей
  • Размери: 50 x 16.7 x 40.5 см
  • Тегло 14 кг
  • Капацитет на вакуумиране: 72 литра в минута
  • Мощност: 350 W
  • Електрическо захранване: 220-240 V / 50 Hz

Подходяща за:

  • Вакуумиране на свежи хранителни продукти като плодове и зеленчуци, риба, месо и др.
  • Вакуумиране на предварително замразени течности
  • Запазване на свежестта и вкуса на хранителните продукти за дълго време и съхраняване в хладилник, фризер или на стайна температура, в зависимост от изискванията за съхранение на продуктите в плика.
  • Вакуумиране на деликатни храни с възможност за ръчно управление на вакуумиране, чрез стопиране на процеса.
  • Вакуумираните хранителни продукти са подходящи за нискотемпературно готвене (Sou Vide)
  • Мариноване на храни
  • Съхранение на деликатни храни и скъпи предмети с колекционерска стойност (бижута, ценности и др.) Опаковането в условия на вакуум осигурява защита на много различни предмети. С помощта на машината за вакуумиране е възможно да опаковате къмпинг-аксесоари като кибрит и други предмети, които трябва да останат сухи. Чрез вакуумиране не се позволява окисляване на сребърни или колекционерски предмети, защото е елиминиран достъпът на въздух. По този начин те могат да бъдат съхранявани за дълъг период от време. 

Може да се използва в следните случаи:

  • да се опаковат хранителни продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срока на годност на храната;
  • за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица,
  • да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те остават хрупкави и свежи);
  • във фризера се освобождава повече място;
  • хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване;
  • процеса на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчни);
  • възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва);
  • спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да бъдат консервирани и консумирани по-късно;
  • всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време.

ЗАБЕЛЕЖКА!

  • Бързоразвалящи се храни, които са били затоплени, размразени или на стайна температура трябва да се консумират незабавно.
  • Преди да преминете към вакуумиране и запечатване на храни е необходимо да се спазят строги хигиенни изисквания, като измиване на ръцете и почистване на всички прибори и повърхности, които ще бъдат в контакт с храната.
  • Вакуумирани бързоразвалящи се храни трябва незабавно да се приберат в хладилник или фризер. Да не се оставят на стайна температура – опасност от разваляне!
  • Срокът на годност на сухи храни като ядки, кокос или зърнени храни, ще бъде удължен при съхранение във вакуумиран плик, в проветриво и тъмно помещение. Кислородът и топлата температура водят до гранясване на храни с високо съдържание на мазнини.
  • Плодове и зеленчуци, като ябълки, банани, картофи и кореноплодни зеленчуци, трябва да се обелят, преди вакуумиране, за да се удължи срока им на годност.
  • Някои пресни зеленчуци, като броколи, карфиол и зеле, при охлаждане отделят газове. Такива зеленчуци се бланшират предварително, преди да се вакуумират и охладят.
  • Основната функция на този уред е да съхранява голяма гама от храни, за да запазва свежестта, вкуса и качеството им и/или да удължава срока на годност. Като цяло вакуумната опаковка поддържа храната свежа до осем пъти по-дълго от другите традиционни методи за съхранение на храни. Опаковането в условия на вакуум намалява процеса на разваляне на хранителните продукти и спестява финансови средства.
  • Може да се съхраняват предварително приготвени ястия на порции или цялото количество.
  • Предварително храни за пикници и къмпинг пътувания или барбекюта.
  • Отстранява се пренатоварването на фризера.
  • Пакетирани храни, като месо, риба, птици, морски дарове и зеленчуци, могат да се съхраняват в хладилник или фризер.
  • Увеличаване на срока на годност на сухи храни, като боб, ядки и зърнени храни.
  • Опаковането в условия на вакуум е подходящо за пакетиране на предмети. Поддържайте чисти и сухи принадлежности за къмпинг, като кибрит, аптечки и дрехи. Съхранявайте среброто и предмети с колекционерска стойност без опасност от повреда от въздух и влага.
Все още няма ревюта

Добави ревю

Изпрати коментар
Професионална камерна вакуум машина Caso... Уред за вакумиране на храни 350 W
Машина за вакуумиране Laica VT3225 Уред за вакумиране Laica
Професионална машина за вакуумиране Caso VRH... Уред за вакумиране на храни 130 W
Машина за вакуумиране Laica VT3210 Уред за вакумиране на храна
Ролки за вакуумиране Laica 15 x 300 см 2 броя в... Комплект 2 броя ролки а вакумиране VT35140
Професионална машина за вакуумиране Laica VT3120 Уред за вакуумиране Laica
Уред за вакуумиране Rohnson R-004 Уред с 2 нива на вакуумиране 365х120х50 мм