Машина за вакуумиране камерна Caso VacuChef Slime-Line

(Уред за вакумиране на храна 350 W)
  • Каталожен номер: M048342
  • Код на производителя: CAS.1419
  • В наличност!
  • Марка: CASO
  • Тегло: 14 кг.
Оценка на клиенти:
1790.00 лв.
Цени за доставка
Връщане на стока
Описание и характеристики

Машина за вакуумиране камерна Caso VacuChef Slime-Line е подходящ за домашна употреба и професионална употреба в ресторанти и заведения за хранене. Професионална машина за вакуумиране на хранителни продукти. Опаковането на хранителни продукти в условия на вакуум, се използва с цел подобряване на организацията на работа, запазване на хранителните продукти по здравословен начин и спестяване на пари. По време на опаковане на продукти в условия на ваккум се извлича въздуха от плика или контеймера за вакуумиране. Те остават затворени, без достъп на въздух и се спира или забавя процеса на разваляне на хранителните продукти. Вакуумираните продукти могат да се съхраняват от три до пет пъти по-дълго от обикновено съхранение. Запазват се вкусът и витамините съдържащи се в храната. По този начин хранителните продукти са защитени от изсушаване, окисляване, от бактерии и плесени. Вакуумното опаковане е процес на консервиране, който се препоръчва за пресни храни и трябва да бъде придружен от съхраняване на ниски температури. Вакуумираните продукти трябва да се съхраняват в хладилник, фризер или охладител, за да се постигнат най-добри резултати за по-дълго време. Машината работи с пликове и ролки с максимална ширина до 30 см.

Основни характеристики:
  • Камерна машина за вакуумиране
  • размер на камерата: 300 x 290 x 90 мм (приблизително 8 liters)
  • Компактен дизайн, подходящ за монтаж във вграден шкаф
  • Корпус и камера: неръждаема стомана
  • Максимална ширина на плик/ролка: 30 см
  • Мощна вакуум-помпа с капацитет 72 литра / минута
  • Проследяване на налягането на дисплея
  • Прозрачен акрилен капак
  • Проследяване на активния процес на вакуумиране или запечатване на LCD-дисплей
  • Размери: 50 x 16.7 x 40.5 см
  • Тегло 14 кг
  • Капацитет на вакуумиране: 72 литра в минута
  • Мощност: 350 W
  • Електрическо захранване: 220-240 V / 50 Hz

Подходяща за:

  • Вакуумиране на свежи хранителни продукти като плодове и зеленчуци, риба, месо и др.
  • Вакуумиране на предварително замразени течности
  • Запазване на свежестта и вкуса на хранителните продукти за дълго време и съхраняване в хладилник, фризер или на стайна температура, в зависимост от изискванията за съхранение на продуктите в плика.
  • Вакуумиране на деликатни храни с възможност за ръчно управление на вакуумиране, чрез стопиране на процеса.
  • Вакуумираните хранителни продукти са подходящи за нискотемпературно готвене (Sou Vide)
  • Мариноване на храни
  • Съхранение на деликатни храни и скъпи предмети с колекционерска стойност (бижута, ценности и др.) Опаковането в условия на вакуум осигурява защита на много различни предмети. С помощта на машината за вакуумиране е възможно да опаковате къмпинг-аксесоари като кибрит и други предмети, които трябва да останат сухи. Чрез вакуумиране не се позволява окисляване на сребърни или колекционерски предмети, защото е елиминиран достъпът на въздух. По този начин те могат да бъдат съхранявани за дълъг период от време. 

Може да се използва в следните случаи:

  • да се опаковат хранителни продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срока на годност на храната;
  • за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица,
  • да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те остават хрупкави и свежи);
  • във фризера се освобождава повече място;
  • хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване;
  • процеса на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчни);
  • възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва);
  • спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да бъдат консервирани и консумирани по-късно;
  • всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време.

ЗАБЕЛЕЖКА!

  • Бързоразвалящи се храни, които са били затоплени, размразени или на стайна температура трябва да се консумират незабавно.
  • Преди да преминете към вакуумиране и запечатване на храни е необходимо да се спазят строги хигиенни изисквания, като измиване на ръцете и почистване на всички прибори и повърхности, които ще бъдат в контакт с храната.
  • Вакуумирани бързоразвалящи се храни трябва незабавно да се приберат в хладилник или фризер. Да не се оставят на стайна температура – опасност от разваляне!
  • Срокът на годност на сухи храни като ядки, кокос или зърнени храни, ще бъде удължен при съхранение във вакуумиран плик, в проветриво и тъмно помещение. Кислородът и топлата температура водят до гранясване на храни с високо съдържание на мазнини.
  • Плодове и зеленчуци, като ябълки, банани, картофи и кореноплодни зеленчуци, трябва да се обелят, преди вакуумиране, за да се удължи срока им на годност.
  • Някои пресни зеленчуци, като броколи, карфиол и зеле, при охлаждане отделят газове. Такива зеленчуци се бланшират предварително, преди да се вакуумират и охладят.
  • Основната функция на този уред е да съхранява голяма гама от храни, за да запазва свежестта, вкуса и качеството им и/или да удължава срока на годност. Като цяло вакуумната опаковка поддържа храната свежа до осем пъти по-дълго от другите традиционни методи за съхранение на храни. Опаковането в условия на вакуум намалява процеса на разваляне на хранителните продукти и спестява финансови средства.
  • Може да се съхраняват предварително приготвени ястия на порции или цялото количество.
  • Предварително храни за пикници и къмпинг пътувания или барбекюта.
  • Отстранява се пренатоварването на фризера.
  • Пакетирани храни, като месо, риба, птици, морски дарове и зеленчуци, могат да се съхраняват в хладилник или фризер.
  • Увеличаване на срока на годност на сухи храни, като боб, ядки и зърнени храни.
  • Опаковането в условия на вакуум е подходящо за пакетиране на предмети. Поддържайте чисти и сухи принадлежности за къмпинг, като кибрит, аптечки и дрехи. Съхранявайте среброто и предмети с колекционерска стойност без опасност от повреда от въздух и влага.
Все още няма ревюта

Добави ревю

Изпрати коментар
Професионална камерна машина за вакуумиране... Професионална машина за вакуумиране
Универсални пликове за вакуумиране Laica 100 бр Различни размери пликове за вакуумиране
Професионална камерна вакуум машина Caso... Уред за вакумиране на храни 350 W
Професионална машина за вакуумиране Sico S-LINE Машина за вакуумиране
Кутия за вакуумиране Laica VT3304 Кутия за многократна употреба
Машина за вакуумиране Caso VR 190 advanced 1520 Уред за вакумиране на храна