Професионална машина за вакуумиране Caso 1405 Fast Vac 4000

(Уред за вакумиране на храни 350 W)
  • Каталожен номер: M048341
  • Код на производителя: CAS.1405
  • В наличност!
  • Марка: CASO
  • Тегло: 6 кг.
Оценка на клиенти:
859.00 лв.
Изпрати запитване
Цени за доставка
Описание и характеристики

Професионална машина за вакуумиране Caso 1405 Fast Vac 4000 е подходяща за вакуумиране на пресни хранителни продукти,  предвърително замразени течни продукти, продукти с фина консистенция, предмети с ценна колекционерска стойност (бижута, архиологични предмети и др.). По време на опаковане на продукти в условия на ваккум се извлича въздуха от плика или контеймера за вакуумиране. Те остават затворени, без достъп на въздух и се спира или забавя процеса на разваляне на хранителните продукти. Вакуумираните продукти могат да се съхраняват от три до пет пъти по-дълго от обикновено съхранение. Запазват се вкусът и витамините съдържащи се в храната. По този начин хранителните продукти са защитени от изсушаване, окисляване, от бактерии и плесени. Вакуумното опаковане е процес на консервиране, който се препоръчва за пресни храни и трябва да бъде придружен от съхраняване на ниски температури. Вакуумираните продукти трябва да се съхраняват в хладилник, фризер или охладител, за да се постигнат най-добри резултати за по-дълго време. Съхранени хранителни продукти в стандартна опаковка трябва да се консумират за кратко време, в рамките на няколко часа или дни. 

Основни характеристики: 

  • Мощност на машината за вакуумиране: 350 W
  • Електрическо захранване: 230 V, 50 Hz
  • Корпус:  висококачествена стомана
  • Автоматична функция на вакуумиране и запечатване
  • Максимална ширина плика: 40 см
  • Максимална дължина на плик/ролка на вакуумиране: неограничена
  • Отделение за поставяне на ролки с ширина до 40см 
  • Мощна двойна вакуум помпа
  • Работно налягане на вакуумиране: -0,8 bar
  • Възможност за мариноване на хранителни продукти
  • Вакуумираните в плик хранителни продукти са подходящи за нискотемпературно готвене (Sou Vide)
  • Вграден режещ инструмент за изрязване на плик от дълга ролка 
  • Възможност за свързване на маркуч за вакуумиране на кутии (канистри) за вакуумиране - не са включени в комплекта
  • Електронно следене на температурата при вакуумиранe
  • Машината е подходяща за продължителна професионална употреба
  • Размери: 5,15 x 2,85 x 1,60 см
  • Тегло: 6,0 кг
  • Работи с гофрирани ролки и пликове със съответното качество и структура!
  • Гаранция: 24 месеца!
  • Работно налягане -0,8 bar
  • Предназначена за вакуумиране на плик с фиксирана дължина, на плик от дълга ролка и на кутия (канистър) за вакуумиране.
  • Електронно проследяване на активния процес и на температурата на запечатване.
  • В комплекта на машината за вакуумиране са включени консумативи: 20  плика + 1 ролка за вакуумиране на хранителни продукти.

Окомплектовка:

  • Машина за вакуумиране Fast Vac 4000
  • Маркуч за вакуумиране на кутии - кутиите се продават отделно
  • 10 плика за вакуумиране с размери 20 х 30 см
  • 10 плика за вакуумиране с размери 30 х 40 см
  • 1 професионална ролка за вакуумиране 
  • Ръководство с инструкции за употреба, почистване и поддръжка
Контролен панел с бутони за избор на функция:
1.Бутон „Вакуумиране & запечатване“ / Отказ (Vakuum & Schweißen / Abbrechen): Този бутон има две функции в зависимост от статуса на машината: 
•Машината е в готовност за употреба: бутона стартира автоматично вакуумиране и запечатване на пликове.
•В работен режим (вакуумиране или запечатване); бутона прекратява работния процес
2. Бутони за сила на вакуумиране – нормално и за меки храни (Vakuumstärke): Два бутона за избор на различно налягане в плика:
Бутон „normal“ (нормален): стандартен режим за вакуумиране на продукти;
"Нежен" (schonend) за вакуумиране на някои меки и трошливи продукти, където е необходимо по-ниско налягане на вакуум.
Настройката по подразбиране е „normal“ и високо налягане при вакуумиране.
3 Време за запечатване: Три бутона за избор на време за запечатване на плика:
„Сух“ бутон: за сухи пликове и предмети без влага, с по-кратко време на запечатване;
„Влажен“ бутон: за мокри пликове или влажни храни, с нормално време за запечатване.
"Удължен" бутон: за мокри пликове или храни с много влага, с удължено време за запечатване.
Настройката по подразбиране е „сух“ режим и по-кратко време за запечатване.
4. Бутон вакуумна кутия (Vakuumbehälter): За автоматично вакуумиране на кутии.
5. Бутон за мариноване (Marinieren): За мариноване на храна в кутия
6. Запечатване (Schweißen): Този бутон има две функции:
•За запечатване на отворен край на плика без вакуумно изсмукване на въздух, за да се получи плик;
•Когато функцията „Вакуумиране & запечатване“ (Vakuum & Schweißen) е активна, този бутон спира вакуумната помпа и машината започва да запечатва плика. По този начин налягането в плика, може да се контролира ръчно от оператора и да се избегне смачкване и увреждане на деликатни храни и предмети.
7. Пулс бутон (Manuelles Vakuum): Докато натискате бутона, въздухът се изтегля от плика. Ако пуснете бутона, тази операция ще спре. След това запечатайте плика с бутона за запечатване..
8. LED индикатори за проследяване на напредъка на работния процес.
9. LED индикатори: показват напредъка на вакуумиране и запечатване, както ѝ настройките на машината.
10.Гнездо за свързване на вакуумен маркуч за вакуумиране на кутии (канистри) за вакуумиране или мариноване.
Все още няма ревюта

Добави ревю

Изпрати коментар
Уред за вакуумиране Rohnson R-004 Уред с 2 нива на вакуумиране 365х120х50 мм
Професионална машина за вакуумиране Sico... Уред за вакумиране на храни 700 W
Професионална машина за вакуумиране Sico S-LINE Машина за вакуумиране
Машина за вакуумиране камерна Caso VacuChef... Уред за вакумиране на храна 350 W
Машина за вакуумиране Caso VC10 100 W Уред за вакумиране на храни
Професионална машина за вакуумиране Bartscher... Професионална машина за вакуумиране
Уред за вакуумиране Cecotec Sealvac Steel Уред с 4 режима на работа
Подвижен уред за су вид за готвене Laica SVC107 Термоциркулаторен уред за готвене (Sous-Vide)