Професионална машина за вакуумиране Caso 1405 Fast Vac 4000

(Уред за вакумиране на храни 350 W)
  • Каталожен номер: M048341
  • Код на производителя: CAS.1405
  • В наличност!
  • Марка: CASO
  • Тегло: 6 кг.
Оценка на клиенти:
859.00 лв.
Цени за доставка
Връщане на стока
Описание и характеристики

Професионална машина за вакуумиране Caso 1405 Fast Vac 4000 е подходяща за вакуумиране на пресни хранителни продукти,  предвърително замразени течни продукти, продукти с фина консистенция, предмети с ценна колекционерска стойност (бижута, архиологични предмети и др.). По време на опаковане на продукти в условия на ваккум се извлича въздуха от плика или контеймера за вакуумиране. Те остават затворени, без достъп на въздух и се спира или забавя процеса на разваляне на хранителните продукти. Вакуумираните продукти могат да се съхраняват от три до пет пъти по-дълго от обикновено съхранение. Запазват се вкусът и витамините съдържащи се в храната. По този начин хранителните продукти са защитени от изсушаване, окисляване, от бактерии и плесени. Вакуумното опаковане е процес на консервиране, който се препоръчва за пресни храни и трябва да бъде придружен от съхраняване на ниски температури. Вакуумираните продукти трябва да се съхраняват в хладилник, фризер или охладител, за да се постигнат най-добри резултати за по-дълго време. Съхранени хранителни продукти в стандартна опаковка трябва да се консумират за кратко време, в рамките на няколко часа или дни. 

Основни характеристики: 

  • Мощност на машината за вакуумиране: 350 W
  • Електрическо захранване: 230 V, 50 Hz
  • Корпус:  висококачествена стомана
  • Автоматична функция на вакуумиране и запечатване
  • Максимална ширина плика: 40 см
  • Максимална дължина на плик/ролка на вакуумиране: неограничена
  • Отделение за поставяне на ролки с ширина до 40см 
  • Мощна двойна вакуум помпа
  • Работно налягане на вакуумиране: -0,8 bar
  • Възможност за мариноване на хранителни продукти
  • Вакуумираните в плик хранителни продукти са подходящи за нискотемпературно готвене (Sou Vide)
  • Вграден режещ инструмент за изрязване на плик от дълга ролка 
  • Възможност за свързване на маркуч за вакуумиране на кутии (канистри) за вакуумиране - не са включени в комплекта
  • Електронно следене на температурата при вакуумиранe
  • Машината е подходяща за продължителна професионална употреба
  • Размери: 5,15 x 2,85 x 1,60 см
  • Тегло: 6,0 кг
  • Работи с гофрирани ролки и пликове със съответното качество и структура!
  • Гаранция: 24 месеца!
  • Работно налягане -0,8 bar
  • Предназначена за вакуумиране на плик с фиксирана дължина, на плик от дълга ролка и на кутия (канистър) за вакуумиране.
  • Електронно проследяване на активния процес и на температурата на запечатване.
  • В комплекта на машината за вакуумиране са включени консумативи: 20  плика + 1 ролка за вакуумиране на хранителни продукти.

Окомплектовка:

  • Машина за вакуумиране Fast Vac 4000
  • Маркуч за вакуумиране на кутии - кутиите се продават отделно
  • 10 плика за вакуумиране с размери 20 х 30 см
  • 10 плика за вакуумиране с размери 30 х 40 см
  • 1 професионална ролка за вакуумиране 
  • Ръководство с инструкции за употреба, почистване и поддръжка
Контролен панел с бутони за избор на функция:
1.Бутон „Вакуумиране & запечатване“ / Отказ (Vakuum & Schweißen / Abbrechen): Този бутон има две функции в зависимост от статуса на машината: 
•Машината е в готовност за употреба: бутона стартира автоматично вакуумиране и запечатване на пликове.
•В работен режим (вакуумиране или запечатване); бутона прекратява работния процес
2. Бутони за сила на вакуумиране – нормално и за меки храни (Vakuumstärke): Два бутона за избор на различно налягане в плика:
Бутон „normal“ (нормален): стандартен режим за вакуумиране на продукти;
"Нежен" (schonend) за вакуумиране на някои меки и трошливи продукти, където е необходимо по-ниско налягане на вакуум.
Настройката по подразбиране е „normal“ и високо налягане при вакуумиране.
3 Време за запечатване: Три бутона за избор на време за запечатване на плика:
„Сух“ бутон: за сухи пликове и предмети без влага, с по-кратко време на запечатване;
„Влажен“ бутон: за мокри пликове или влажни храни, с нормално време за запечатване.
"Удължен" бутон: за мокри пликове или храни с много влага, с удължено време за запечатване.
Настройката по подразбиране е „сух“ режим и по-кратко време за запечатване.
4. Бутон вакуумна кутия (Vakuumbehälter): За автоматично вакуумиране на кутии.
5. Бутон за мариноване (Marinieren): За мариноване на храна в кутия
6. Запечатване (Schweißen): Този бутон има две функции:
•За запечатване на отворен край на плика без вакуумно изсмукване на въздух, за да се получи плик;
•Когато функцията „Вакуумиране & запечатване“ (Vakuum & Schweißen) е активна, този бутон спира вакуумната помпа и машината започва да запечатва плика. По този начин налягането в плика, може да се контролира ръчно от оператора и да се избегне смачкване и увреждане на деликатни храни и предмети.
7. Пулс бутон (Manuelles Vakuum): Докато натискате бутона, въздухът се изтегля от плика. Ако пуснете бутона, тази операция ще спре. След това запечатайте плика с бутона за запечатване..
8. LED индикатори за проследяване на напредъка на работния процес.
9. LED индикатори: показват напредъка на вакуумиране и запечатване, както ѝ настройките на машината.
10.Гнездо за свързване на вакуумен маркуч за вакуумиране на кутии (канистри) за вакуумиране или мариноване.
Все още няма ревюта

Добави ревю

Изпрати коментар
Универсални ролки за вакуумиране Caso 1295 Комплект от 2 броя ролки за вакуумиране 20x600 см
Ролка за вакуумиране Beper 28 см x 6 м Универсален аксесоар за кухня
Машина за вакуумиране Caso VR 190 advanced 1520 Уред за вакумиране на храна
Професионална машина за вакуумиране Bartscher... Професионална машина за вакуумиране
Универсални ролки за вакуумиране Laica 2 бр в... Комплект 2 броя ролки за вакумиране в 2 различни размера